Veiligheidsglas | Brandwerend glas

GVV is gespecialiseerd in alle soorten veiligheidsglas, beveiligingsglas en brandwerend glas.

Door het toepassen van specifiek veiligheids- en beveiligingsglas wordt het risico van (lichamelijk) letsel beperkt.

Calculatie Glas Van Veen projecten

Veiligheidsglas

Glas Van Veen is door haar jarenlange ervaring gespecialiseerd in alle soorten veiligheidsglas. Veiligheidsglas is de algemene verzamelnaam voor het waarborgen van de veiligheid waarbij vooral de preventieve werking ter voorkoming van lichamelijk letsel centraal staat.

  • Letselwerende beglazing
  • Doorvalveilige beglazing
  • Brandwerende beglazing

Voor bovenstaand veiligheidsglas zijn specifieke normen van toepassing als de NEN 3569  in combinatie met de NEN-EN 12600 en de NEN 6702. 

Glassoorten

Veiligheidsglas bestaat voornamelijk uit twee typen glas: gehard glas en gelaagd glas.

Gehard glas

Gehard glas ook wel thermisch voorgespannen glas genoemd, is in de basis floatglas dat snel onder hoge temperatuur gebracht wordt en daarna meteen wordt afgekoeld. Dit zorgt ervoor dat het glas een voorspanning krijgt wat resulteert tot sterk ongehard glas. Bij breuk van volledig gehard glas breekt het glas in kleine minder gevaarlijke deeltjes uiteen (auto zijruit effect)

Gelaagd glas

Gelaagd glas of gelamineerd glas is een samengesteld pakket van twee of meerdere in de basis ongeharde glasbladen met één of meerdere plastic tussenlagen van polyvinilbutyral (PVB) veiligheidsfolie die onder hoge druk en temperatuur tot een transparant geheel gehecht worden. Dit product heeft een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit. Bij glasbreuk blijven de scherven aan de hechtfolie zitten, wat de kans op verwonding verkleint.

Beveiligsglas

In tegenstelling tot veiligheidsglas dat meer onder de passieve veiligheid valt, gebruiken we bij actieve beveiliging beveiligingsbeglazing. Dit wordt toegepast ter beperking van criminaliteit en voor de beveiliging van personen, gebouwen en goederen. Verschillende vormen van beveiligingsglas: 

Dit is ook Glas Van Veen

Team Glas Van Veen. Werken bij
Brandwerend glas

Specificaties brandwerend glas

De plaatsing van brandwerend glas moet voldoen aan vast-gestelde richtlijnen. Er moet gebruik gemaakt worden van onbandbaar plaatsingmateriaal. GVV helpt u daarbij.

Hulp bij specificaties
Team Glas Van Veen. Werken bij
Alle leveringen bezitten een CE keuring

Leveringsmogelijkheden

Glas Van Veen is ook voorraadhoudend met courant brandwerend glas dat in de eigen productiehal gesneden, gestempeld en indien noodzakelijk afgetaped kan worden.

Ik wil meer weten

Wilt u meer weten wat dit precies inhoudt? Neem dan contact met ons op.

Direct een offerte aanvragen?