Monumentaal glas en kitapplicaties

Door de juiste uitvoering wordt de authentieke uitstraling behouden.

Bij veel monumentale panden is glasrenovatie noodzakelijk door breuk, extra veiligheid, grotere raamoppervlakten, extra isolatie, kozijnrenovatie of zelfs complete gevelaanpassingen.

Calculatie Glas Van Veen projecten

Monumentaal glas

Monumentaal Glas (getrokken vensterglas) is tegenwoordig leverbaar in gelaagd glas, maar ook in zonwerende, geluidswerende en extra isolerende uitvoeringen. Het is uiteraard ook verkrijgbaar in extra dun isolatieglas  met warmte reflecterende HR coatings en argon en krypton gas spouwvullingen.

Op voorraad en snel leverbaar

Wij werken samen met alle genormeerde fabrikanten van Monumentaal glas; onder andere Stolker, Van Ruysdael en AGC. Met onze eigen snijmachine kunnen wij monumentale glas op maat snijden.

Glas-in-lood

Is een vorm van monumentaal glas. Glas-in-lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. Glas Van Veen werkt al jaren nauw samen met de landelijk bekende glazenier Schoonenberg uit Den Bosch. Door goede leverafspraken en gedeelde expertise wordt snel de juiste monumentale beglazing hersteld, uitgekozen en geleverd.

Kitapplicaties

Monumentale beglazing maar ook andere beglazingen worden vaak “ouderwets” zonder glaslatten geplaatst. De beglazing wordt als het ware in de sponning “gekit” of “gestopt”. Dit kan met een speciale flexibele renovatiekit type Renoseal of Sealstop (in feite stopverf look-a-like kitten) of met de traditionele stopverf. De huidige kitten en kneedbare stopverven zijn milieuvriendelijk en vaak overschilderbaar of op kleur aan te maken.

Glas Van Veen heeft jarenlange ervaring in afwijkende kit toepassingen door met name eigen plaatsing en voorraadhoudend te zijn van monumentaal Glas van verschillende bekende merken.

Direct een offerte aanvragen?

Maak snel en geheel vrijblijvend een afspraak.