Asbestsanering bij glasrenovatie

Glas Van Veen biedt asbest(glas)sanering als aanvullende dienst. Daarmee ontzorgen wij de opdrachtgever bij renovatieprojecten.

Asbestsanering bij glasrenovatie

Wij hebben veel ervaring met glasrenovatie. Glasrenovatie vraagt deskundigheid en is vaak veel gecompliceerder en onvoorspelbaarder dan in de nieuwbouw. Bij renovatie van gevels, waarbij de oorspronkelijke beglazing voor 1993 werd geplaatst, wordt vaak asbesthoudende beglazingskit en stofverf gesignaleerd.  Het verwijderen van de “oude” beglazing inclusief de asbesthoudende kit dient onder deskundig toezicht (DTA) en door gecertificeerde bedrijven uitgevoerd te worden.

GOEDE AFSTEMMING VOOR DESKUNDIGE ASBEST VERWIJDERING

Het werken met asbesthoudende materialen is aan steeds strengere regels gebonden. Het asbestregime werd in 2016 nog extra aangescherpt, ook voor de asbesthoudende beglazingskitten. Glas Van Veen werkt nauw samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van asbest, ook gericht op de gevel. Wij introduceren onze klanten en opdrachtgevers bij onze partners die asbest verwijderen. Nadat de asbest verwijderd is, zorgen wij er zo snel mogelijk voor dat de gevels weer met nieuw glas wind- en waterdicht zijn. Bij renovatie werken wij uiteraard ook nauwgezet samen met overige geveldisciplines als gevelreparatie door timmerbedrijven en de afwerking door schilders. Van Veen Glas zorgt er voor dat de asbest op een juiste manier verwijderd wordt en dat de klanten kunnen genieten van een afgewerkte gevel van goede kwaliteit.

Ondanks het feit dat Glas Van Veen niet daadwerkelijk zelf de asbest verwijdert, kunnen wij hier wel in faciliteren. Een aanzienlijk aantal van onze medewerkers zijn in zowel uitvoerende als leidinggevende functies DAV SC 520 (Deskundig Asbest Verwijderen) gediplomeerd en dus goed op de hoogte van:

  • Eigenschappen en toepassingen van asbest.
  • Gevaren voor gezondheid bij blootstelling aan asbest.
  • Wetgeving rond asbest.
  • Arbeid hygiënische maatregelen zoals dragen van beschermende kleding en gebruik van ademhalingsbeschermingsmiddelen.
  • Milieumaatregelen zoals gebruik van onderdrukmachine en opslag.
  • Veilig verpakken en afvoeren van asbesthoudend materiaal.
  • Beperken van gevaren bij het verwijderen van asbest.
  • Praktische vaardigheden zoals het omgaan met persoonlijke bescherming, schoonmaken, opslag, uitvoeren deco-procedure, afval verpakken en omgaan met specifiek materieel.
  • Asbest(glas)sanering  als extra aanvullende dienst van Glas Van Veen ontzorgt onze klanten en opdrachtgevers bij renovatieprojecten.

U kunt bij ons ook terecht voor asbestsanering bij glasrenovatie. Glas Van Veen ontzorgt zijn klanten en opdrachtgevers bij renovatieprojecten.

Bent u geïnteresseerd in een onze producten of heeft u een vraag?

Particulieren verkoop stopt!

Glas Van Veen stopt per 01-01-2023 met particulieren verkoop. Wij zullen ons dan volledig op zakelijke verkoop richten.


This will close in 10 seconds