Blog
mei 13

Voor iedere interieurbouwer is onderscheidend vermogen creëren in glas weggelegd

Voor iedere interieurbouwer is onderscheidend vermogen creëren in glas weggelegd

Samenwerking tussen interieurbouwer en glasleverancier werpt altijd zijn vruchten af

De ooit zo geprezen kantoortuin is ‘uit’. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat werknemers stress ervaren door een gebrek aan privacy, hinder ondervinden van elkaars geluid en algehele onrust deel uitmaakt van de werkdag. Daar kwam de corona crisis nog eens overheen, waarbij duidelijk werd dat werken op kantoor vraagt om veiliger met elkaar om te gaan. Geen wonder dat er dus massaal wordt overgestapt op het herinrichten van open ruimtes met glazen scheidingswanden. De vraag naar nieuwe ruimtelijke indeling in glas komt daarmee in hoofdzaak te liggen bij de interieurbouwer, of vooraf bij de interieurontwerper.

Daar begint voor de interieurbouwer de uitdaging: want welke beglazing dien je te adviseren en hoe ga je om met bijzondere maatvoering? Geen kantoor is hetzelfde en de eisen en wensen van de opdrachtgever overstijgen regelmatig het leveringsprogramma van toeleveranciers van standaardoplossingen in glas. Het hoeft echter niet zo moeilijk te zijn, want een goede glasleverancier biedt in bijna alle gevallen uitkomst. Het is een beetje een ‘schoenmaker, blijf bij je leest’ verhaal. Als interieurbouwer kun je niet overal evenveel expertise in hebben en goede glazen scheidingswanden moeten toch echt aan bepaalde voorwaarden voldoen. Eén ding is zeker: door met een ervaren glasspecialist in zee te gaan creëer je als interieurbouwer een enorm onderscheidend vermogen, neem je geen risico’s en houd je 100% tevreden klanten over. Daar spreekt meer reclame uit voor jou als interieurbouwer dan de duurste advertentie.

De glasspecialist gaat door waar de standaard leverancier ophoudt

Voor het allermooiste en kwalitatief hoogwaardigste resultaat in beglazing dient er even ‘omgedacht’ te worden. In plaats van standaard beglazingsoplossingen te laten bepalen hoe de ruimte eruit komt te zien, kun je beter het allermooiste en functioneelste interieurontwerp handhaven door gebruik te maken van glas op maat. De voordelen op een rijtje van werken met een glasspecialist:
-Advies over de juiste glassoort voor de specifieke toepassing
-Glas op maat, op de millimeter nauwkeuring
-Glas met de juiste akoestische demping (voor vergaderruimten bijvoorbeeld)
-Bijzondere maten zijn mogelijk: extra smal, of buitengewoon breed of hoog
-Bijzondere vormen zijn mogelijk: bijvoorbeeld gebogen glas
-Beglazing kan worden voorzien van printwerk, bijvoorbeeld privacy stroken, fotomateriaal, kunstwerken of tekst
-Indien gewenst kan ook de montage geheel verzorgd worden

Haal de glasleverancier al bij de ontwerpbesprekingen aan tafel

Een glasspecialist komt graag zo vroeg mogelijk aan tafel, het liefst al in de ontwerpfase. Op die manier kan er vanuit het ‘glas perspectief’ al meegedacht worden en kunnen er suggesties worden gedaan die kostenbesparend zijn, of een verbetering zijn ten opzichte van het oorspronkelijke plan. Een goede glasspecialist treedt altijd in commissie op, dat wil zeggen dat men aan tafel komt en het bouwproces ingaat onder de vlag van de interieurbouwer of interieurontwerper. Daarmee wordt de glasleverancier een verlengstuk van het interieurbedrijf, in plaats van een concurrent. De glasspecialist kan het hele glastraject verzorgen, van ontwerp tot montage. Een stuk ontzorging dus, van zowel de interieurbouwer als diens opdrachtgever.

Nog even een opsomming van de sectoren waarin glazen scheidingswanden momenteel enorm populair zijn:
-Kantoortransformaties
-Kantoorrenovaties
-Nieuwbouw van kantoren
-Zorgcentra
-Openbare gebouwen
-Hotels
-Wellness centra
-Residentiële markt

Wacht niet, maar scoor nu met de mooiste glazen scheidingswanden!

Interesse in een partnerschap met een zeer deskundige glasleverancier, die meedenkt, elke uitdaging aanneemt en bovendien voorraadhoudend is?