Blog
mrt 02

Gastles opleiding Glaszetter door Glas Van Veen

Op vrijdag 25 februari j.l. werd bij de Technohub – Kalsbeek College te Woerden een gastles gegeven over het vak Glaszetter. Arjen Bleeker en John Verkerk van Glas Van Veen deden dit op verzoek van Bouwend Nederland vakgroep Glas. Arjen deed de opening en gaf theoretische informatie over glas en al haar mogelijkheden en John Verkerk deed het praktische gedeelte zoals een ruitje plaatsen; glas latten voorbereiden, tackeren, afkitten en afhalen. Ook was Danny Huppelschoten aanwezig die demonstreerde hoe je glas moet snijden. Danny zit zelf op de nieuwe MBO-2 BBL opleiding Glaszetter en werkt bij Stekelenburg Glas in Nieuwgein. Hij gaf ook nog een korte toelichting hoe leuk en afwisselend het is om in de glasbranche te werken.

Gemotiveerde leerlingen
De Technohub is gevestigd op locatie Bredius en is een unieke praktijk-leer locatie met verschillende ruimtes. De gastles werd gegeven in het ruime lokaal van Bouw, Wonen & Interieur; hierdoor konden alle leerlingen zelf ook beglazen en snijden. Vijftien gemotiveerde leerlingen en twee leraren luisterden en keken aandachtig omdat de presentatie een afwisseling was van praktijk en theorie. Alle toepassingen van glas kwamen ter sprake inclusief spannende onderwerpen als explosiewering, uitbraakvertraging en kogelwering. Aan het einde van de gastles mochten een aantal leerlingen met een hamer een hardglazen ruit kapot te slaan om te zien hoe een geharde voorgespannen veiligheidsruit na breuk in kleine stukjes “versuikerde”. Uiteraard werd ook de glasbus op de parkeerplaats van buiten en binnen “geinspecteerd”.

MBO-2 BBL opleiding; werken en leren in de Glasbranche

Ook Glas Van Veen heeft voor twee super gemotiveerde VMBO leerlingen een werk-leerplek beschikbaar. Wij bieden de kans om het prachtige glasvak te leren en gelijk een MBO-2 opleiding te volgen. De opleiding wordt gegeven op het ROC in Nieuwegein, dus gemakkelijk te bereiken vanaf Woerden en omstreken. Zie www.glasvanveen.com/vacatures.

Particulieren verkoop stopt!

Glas Van Veen stopt per 01-01-2023 met particulieren verkoop. Wij zullen ons dan volledig op zakelijke verkoop richten.


This will close in 10 seconds