MVO

Glas van Veen werkt aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Wij hebben binnen ons werk oog voor maatschappelijke doelen, zoals bescherming van het milieu, goed werkgeverschap. Daarmee leveren wij een bijdrage aan de samenleving.

MVO-beleid

Wij van Glas Van Veen nemen op verschillende manieren onze verantwoordelijkheid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit gebeurt onder andere door het inzamelen en recyclen van vlakglasafval en op verzoek leveren en gebruiken wij FSC latten. Glas Van Veen is via de Glas Branche Organisatie aangesloten bij Bouwend Nederland. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Met Stichting Vlakglas Recycling Nederland dragen wij er zorg voor dat ons vlakglasafval ingezameld en gerecycled wordt tot nieuw glas. Hiermee leveren wij een bijdrage aan het verminderen van CO2-uitstoot en de cradle-to-cradle gedachte: materiaal wordt na gebruik volledig hergebruikt in een ander product. Er is een optimale kringloop, zonder restafval of kwaliteitsverlies.

FSC ® GECERTIFICEERD

Op verzoek leveren en gebruiken wij in ons werk hout met het FSC gecertificeerd keurmerk. FSC draagt bij aan het op een verantwoorde manier behouden van bossen. Dit is van belang om het wereldwijde probleem van CO2-uitstoot tegen te gaan. Glas Van Veen zet zich hiermee in voor een “groene” omgeving.

CO2-PRESTATIELADDER

Als belangrijk onderdeel van ons MVO beleid zet Glas Van Veen zich in om zijn CO2-uitstoot te reduceren. Dit betekent het streven naar een substantiële energie-efficiëntie op de eigen werkvloer en bij projecten. Hiervoor gebruikt Glas Van Veen de CO2-Prestatieladder. De externe leveranciers en partners worden hier zo nodig ook bij betrokken. Wij zijn voor niveau 3 op de ladder gecertificeerd.

2022 – Certificaat CO2-Prestatieladder niveau 3

Klik hieronder op de button voor een overzicht van de afgelopen jaren.

VLAKGLAS RECYCLING NEDERLAND

Stichting Vlakglas Recycling Nederland verzamelt vlakglasafval in, om het vervolgens te laten recyclen. Vlakglas wordt in de woning- en utiliteitsbouw gebruikt: denk aan ruiten van dubbelglas, spiegels en interieurbeglazing. Met het vlakglasafval dat u inlevert, wordt nieuw glas gemaakt. Schoon vlakglas is 100 procent herbruikbaar. De gescheiden inzameling en recycling hiervan sluit dan ook prima aan bij een circulaire economie. Zo is er een optimale kringloop, zonder restafval of kwaliteitsverlies.

Voordelen
Vlakglasrecycling is goed voor het milieu. Het bespaart grondstoffen én energie. Bovendien vermindert recycling en efficiënt transport de CO2-uitstoot. Het inzamelen en recyclen is een stuk goedkoper als het georganiseerd gebeurt.
 
Resultaten
Nederland zamelt nog steeds veel vlakglasafval in. Dat komt onder andere doordat er wordt gerenoveerd, waarbij veel vlakglasafval vrijkomt.

ENERGIELABEL

Definitief energielabel woningen verplicht in 2015:

Vanaf 1 januari 2015 is het definitief energielabel verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen. Dit label verschilt van het energielabel dat sinds 2008 verplicht is. Woningeigenaren kunnen vanaf 1 januari  2015 het definitief label zelf online regelen. Vanaf 1 januari 2015 kunnen zij zelf via energielabelvoorwoningen.nl een definitief energielabel regelen. Dit label is vanaf 2015 verplicht bij de verkoop van woningen. Het is 10 jaar geldig na uitgifte, net als het huidig label.

COR WERKT BETER

Wij zijn partner van Cor Werkt Beter waar mensen begeleid worden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met ondernemers zoals Glas Van Veen, creëren zij leerwerkplekken op weg naar betaald werk. Cor Werkt Beter laat talent tot uiting komen door professionele begeleiding en zorgt voor duurzame uitstroom.