Glas(de)montage renovatie & transformatie

Professionele glas(de)montage in de renovatie en transformatie; van aanvraag tot oplevering, in woning- en utiliteitsbouw, met moderne glasproducten en conform de actuele en monumentale regelgeving.

Glas(de)montage renovatie & transformatie

Glas Van Veen als partner voor glasplaatsing en vaak demontage van de “oude” beglazing  in uw klein- en grootschalige renovatie en transformatie projecten is kiezen voor ontzorging voor een marktconforme prijs.  Bij renovatie wordt de bestaande functie van de woning of het gebouw behouden en bij transformatie verandert de bestaande functie. Vaak zijn er aanvullende eisen met betrekking tot het materiaalgebruik, de specifieke monumentale borging van oudere panden en ook de bewonersbegeleiding.

Extra aandacht gaat uit naar veilige bouwplaats inrichting, steigerwerk, aan- en afvoer en optimale samenwerking met alle betrokken projectpartners. Eigen voorraden glas, kit, glaslatten en overige plaatsingsmaterialen, alsmede professioneel plaatsingsmaterieel en eigen kraanfaciliteiten geven extra uitvoeringszekerheid en borging van snelle uitvoering conform planning. Extra aandacht gaat uit voor specifieke roosters en hardglazen klepramen, noodzakelijke kozijnaanpassingen en eventuele asbestsanering, maar ook monumentale borging van oudere panden en uiteraard bewonersbegeleiding.

Snelle en praktische informatieve offertes zijn maatgevend voor de keuze van onze klanten om met ons zaken te doen. Onze ervaren klantgeoriënteerde medewerkers stellen graag onze (digitale) kennis ter beschikking voor de juiste glasoplossingen op basis van actuele normen en prestatie eisen.

Vraag direct een offerte aan

Vraag offerte aan

Bent u een VVE beheerder of voorzitter?

Bekijk dan direct onze glas- en kozijn renovatie totaal oplossing, speciaal voor VVE beheerders en voorzitters.

Glas- en kozijnrenovatie voor VVE

PRAKTIJKERVARING IN CALCULATIEFASE

Onze ervaren calculatieafdeling neemt aanvragen in behandeling vanuit de optiek dat de 1e offerte direct duidelijk is en dus binding geeft. Door in de calculatiefase al te anticiperen op bepaalde praktische  aspecten uit latere uitvoeringsfases zijn onze offertes custom made. Centraal staat directe afstemming met de klant (ook voor aanvullende data) en intern met onze ervaren werkvoorbereiding/projectleiding.

Zeker bij renovatie is een vakkundige opname op de projectlocatie in directe samenwerking met de aanvrager essentieel voor heldere uitgangspunten.

Een duidelijke gespecificeerde calculatiestaat onderbouwt de offerte, waardoor een snelle afspiegeling van onze aanbieding ten opzichte van derden te maken is.

Al in calculatiefase gaat extra aandacht uit naar onder andere:

 • juiste productkeuze conform bestek
 • eventuele bruikbare alternatieven binnen specificatie
 • aanvullende eisen met betrekking tot monumentale borging
 • aanvullende veiligheidseisen als letselwering en doorvalveiligheid
 • bouwplaatsinrichting en bouwstroom
 • verticaal transport als kranen, bouwliften en autolaadkranen
 • steigerwerk
 • afstemming met overige disciplines als schilder, ramen- en deurenfabrikant, asbestsaneerder.
 • afwijkende beglazingsmethodieken; onder andere stofverf variaties
 • extreme maatvoering

BEWONERS BELANGEN

Bij veel renovatie werken is er sprake van blijvende bewoning gedurende de werkzaamheden. Goede afspraken en communicatie met de bewoners tijdens de werkzaamheden is essentieel. Woningcorporaties en andere vastgoedeigenaren willen zo min mogelijk verstoring van het woonproces en tevreden bewoners tijdens en na de uitvoering. Glas Van Veen denkt mee en houdt rekening met de bewonersbelangen.

ASBESTSANERING

Bij renovatie van gevels waarbij de oorspronkelijke beglazing voor 1993 werd geplaatst, wordt vaak asbesthoudende beglazingskit en stofverf gesignaleerd.  Het verwijderen van de “oude” beglazing inclusief de asbesthoudende kit dient onder deskundig toezicht (DTA) en door gecertificeerde bedrijven uitgevoerd te worden.

Glas Van Veen werkt nauw samen met gespecificeerde bedrijven in asbestverwijdering, vooral specifiek gericht op de gevel. Meestal worden projecten qua asbestverwijdering door gespecialiseerde asbestbedrijven direct uitgevoerd en “sluiten wij aan” na vrijgave van het werk en dus de beëindiging van de sanering.

Ondanks het feit dat wij zelf de daadwerkelijke asbestverwijdering niet uitvoeren, zijn een aanzienlijk aantal van onze medewerkers gediplomeerd in zowel uitvoerende als leidinggevende functies DAV SC 520 (Deskundig Asbest Verwijderen).

Asbest(glas)sanering als extra aanvullende dienst van Glas Van Veen ontzorgt onze klanten en opdrachtgevers bij renovatieprojecten

EFFICIENCY GEEFT KLANTENBINDING

Glas Van Veen kent door de vakkundige voorbereiding en to the point afronding en oplevering een vast klantenbestand met herhalingsaankopen in de renovatie en transformatie.

Renovatie- en transformatieprojecten maak je samen. Door de efficiënte, communicatieve en heldere aanpak van onze uitvoering bouwen we ook goede persoonlijke relaties op met de uitvoerders, projectcoördinatoren en projectleiders van onze klanten. Hierdoor besparen wij de opdrachtgevers bij vervolgprojecten belangrijke afstemmingstijd en extra werkoverleg.

BREED ASSORTIMENT

Uiteraard worden naast het plaatsen van de juiste beglazing in de bestaande of nieuwe houten, aluminium, stalen en kunststof raam- en deursystemen ook glasgerelateerde producten en diensten geleverd en gemonteerd als onder andere:

 • kozijnaanpassingen; sponning verdiepende uitzagingen en verwijderen van bestaande dorpels en stijlen
 • houtrotsanering
 • ventilatieroosters; merken onder andere Aralco, Duco, Buva
 • suskasten; merken onder andere Aralco, Duco, Buva (akoestisch)
 • hardglazen klepramen (enkel en geïsoleerd); merken onder andere Buva, Timmermans
 • glas balustrades met conventionele stalen (prefab) draagconstructies
 • glas balustrades met minimalistische vloerprofielen; o.a. Q railing, On Level
 • Franse balkons; systemen
 • glaslatten specifiek; o.a. FSC kwaliteit, kunststof Vertistone, “stofverf look-a-like
 • specifiek beglazingsmateriaal

Zie voor verdere productmogelijkheden voorraadhoudende glasgroothandel.

Zie voor verdere glastoepassingen constructief glas | interieurglas.

Zie voor “oude beglazing” monumentaal glas | kitapplicaties                                

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten of heeft u een vraag?

Particulieren verkoop stopt!

Glas Van Veen stopt per 01-01-2023 met particulieren verkoop. Wij zullen ons dan volledig op zakelijke verkoop richten.


This will close in 10 seconds